top of page

VETOKOUKUT JA ASENNUS

Meidän kauttamme saat vetokoukut sekä mallikohtaiset sähkösarjat todella edullisesti. Suora yhteys Euroopan suurimpiin vetokoukku tukkureihin takaa edulliset hinnat.

  • Mallikohtainen EU hyväksytty vetokoukku = Tarkoittaa juuri sinun autoosi tarkoitettu sähkösarja oikeilla liittimillä.

  • Sijaisauto työn ajaksi!

  • Rahoitus ja lasku mahdollisuus!

Mahdollinen koodaus auton järjestelmään +60€ (veloitetaan erikseen mikäli tarve koodaukselle) Olemme siirtyneen kokonaan online koodaukseen eli koodaus suoritetaan etäyhteyden avulla suoraan valmistajan kautta. Näin varmistetaan, että koodaus toimii 100% varmasti.

TOIMIPISTEEMME

Ark. 8.00-16.00 (Rengassesonkina La 9.00-15.00)
Korvasienentie 6, 00760 Helsinki

AD-Autokorjaamo HEIKINLAAKSO
CAR DOCTORS OY

0400 600 660
Lämmittmet

Kiinteä vetokoukku

Kiinteä vetokoukku on aina paikallaan autossasi ja aina valmiina käyttöä varten. Kiinteää vetokoukkua ei kuitenkaan pysty poistamaan autostasi ilman erikoistyökaluja. Mikäli käytössäsi on usein peräkärry tai asuntovaunu, kiinteä vetokoukku on hyvä ratkaisu. Yleensä kiinteä vetokoukku on myös edullisin ratkaisu. Suosittelemme kiinteä vetokoukkua JOS vetokoukku tulee rekisterikilven eteen ja kun kilpeä on mahdotonta siirtää, tässä tapauksessa sinun tulee asennuttaa irrotettava vetokoukku. Jos peruutustutkan anturi on puskurin keskikohdalla, olisi suositeltavaa asentaa irrotettava vetokoukku.

Horisontaali irrotettava vetokoukku

Horisontaali vetokoukun kiinnityksessä ei ole lukkoa, vaan yksinkertainen kahva, jolla koukku irtoaa. Koukku asennetaan takaapäin. Tähän vetokoukkuun on mahdollista saada lukko GDW merkkiseen koukkuun.

Vertikaali irrotettava vetokoukku

Vertikaali vetokoukun pystyy lukitsemaan avaimella. Näin ollen sen voi jättää paikoilleen, kun ei ole käytössä. Koukku asennetaan alhaalta ylös nostamalla. Yleensä pienempi puskuri-leikkaus, jos on edes tarpeen. Yleensä tämän vetokoukku asennuksen yhteydessä reikä on "näkymätön"

Vetokoukun sähkösarja

Lain mukaan peräkärryissä ja asuntovaunuissa tulee olla valot. Sen takia on tärkeää, että ajoneuvosi on varustettu sähkösarjalla. Meiltä löytyy kaksi erilaista pistoketyyppiä: 7- napainen mallikontainen sähkösarja (yleinen Suomessa) Tätä vaihtoehtoa käytetään pyörätelineille tai trailereille sekä perinteiselle peräkärrylle ja se on varustettu sumukytkimellä. Mikäli tarvitset jatkuvaa virtaa, niin sinun tulee valita 13-napainen sähkösarja. Adapteri 7->13 napainen maksaa 25€ 13-napainen mallikontainen sähkösarja 13-napaista liitintä käytetään usein hevostrailerissa tai  asuntovaunuissa, joissa on käytössä vakiovirtaa jääkaapille, akulle, sisävalaistukselle ja takavaloille. Myös joidenkin autojen sähköt vaativat 13 napaisen sähkösarjan asennuksen. Adapteri 13->7napainen maksaa 25€. Mikäli haluat lisäosan asuntovaunun akulle ja jääkaapille niin asennettuna 200€ Mahdollinen koodaus kuuluu hintoihin meidän testereillä. Merkkiliikekoodaus veloitetaan ja sovitaan erikseen mikäli auton sähköjärjestelmä on blokattu.

bottom of page