top of page

JAKOHIHNAN VAIHTO

AD-Autokorjaamo Heikinlaakso kautta myös jakohihnan vaihto

Jakohihnan ja vesipumpun vaihto ovat auton tärkeimpiä huoltotoimenpiteitä. Mikäli auton moottorin nokka-akselia pyörittävä hammashihna katkeaa, voi seurauksena olla monien tuhansien eurojen remontti. Huolto-ohjelman mukainen hihnanvaihto sen sijaan maksaa huomattavasti vähemmän.

Jakohihnan vaihtoväli on tavallisesti noin 50 000 km - 250 00 km tai 3-10 vuotta. Yleiseensä vaihtoväli on ilmoitettu autosi käyttöohjekirjassa.

Jakohihnan vaihdon yhteydessä tulee vaihtaa myös vesipumppu ja mahdollisesti ohjausrullat.

Jakohihnan vaihdosta annamme aina erillisen tarjouksen.

Minulla on jakohinan sijasta jakopään ketju

Jakopäänketjua ei yleensä tarvitse vaihtaa, mutta se tulisi kiristää aina silloin tällöin.

Kiristäjä olisi hyvä myös vaihtaa ajoittain. Mikäli kiristäjää ei vaihdeta, saattaa ketju hypätä yhdellä hampaalla. Tällöin moottori menettää todella paljon tehoa, mutta sen saa mahdollisesti käynnistymään ilman vaurioita. Jotkut valmistajat suosittelevat nokkaketjun vaihtoa esimerkiksi vasta 300 000 km välein. Tämä kannattaa tarkistaa auton ohjekirjasta.

Onko sinulla lisää kysyttävää jakohihnan vaihdosta tai haluatko pyytää tarjouksen? Klikkaa PYYDÄ TARJOUS tai soita numeroon 0400 600 660!

TOIMIPISTEEMME

Ark. 8.00-16.00 (Rengassesonkina La 9.00-15.00)
Korvasienentie 6, 00760 Helsinki

AD-Autokorjaamo HEIKINLAAKSO
CAR DOCTORS OY

0400 600 660
Lämmittmet

Mikä on jakohihna?

Jakohihna on hihna, jolla tahdistetaan akselit pyörimään oikeassa tahdissa. Moottorissa kampiakseli pyörittää jakohihnan välityksellä nokka-akselia. Jakohihna on kuluva osa ja sen rikkoutuminen aiheuttaa moottorissa tuhoa ja erittäin kalliin remontin.

bottom of page