top of page

LOHKOLÄMMITIN

Mukavuudenhalu talvipakkasella on lisääntynyt! Tämän vuoksi monet haluavat asentaa Defa-lohkolämmittimen autoonsa. Kauttamme se onnistuu nopeasti ja edullisesti. Pakkaset tulevat ja lämmin auto Defa-asennuspaketilla on ratkaisu niille autoilijoille, jotka arvostavat miellyttävää, turvallista ja mukavaa autoilua. Me asennamme uusiin sekä käytettyihin autoihin Defa:n edullisesti - jopa edullisemmin kuin itse autoliike jolta olet autoa ostamassa. Kannattaa siis kysyä tarjousta Defa-asennuksesta. Lohkolämmitin on usein paras vaihtoehto, mutta moottorilämmittimiä on myös muitakin.

Onko sinulla lisää kysyttävää moottorinlämmittimistä tai haluatko pyytää tarjouksen? Paina yllä olevaa nappia tai soita numeroon 0400 600 660!

TOIMIPISTEEMME

Ark. 8.00-16.00 (Rengassesonkina La 9.00-15.00)
Korvasienentie 6, 00760 Helsinki

AD-Autokorjaamo HEIKINLAAKSO
CAR DOCTORS OY

0400 600 660
Lämmittmet

DEFA-moottorinlämmittimen asennus

Autoissa on kolmea eri moottorilämmitintä. FAKTATIETOA: Esilämmitetty moottori käynnistyy helpommin, moottori kuluu vähemmän, kuluttaa vähemmän polttoainetta ja vähentää haitallisia päästöjä jopa 30 % ensimmäisillä kilometreillä. Sähkötoiminen moottorinlämmitin on ympäristöystävällisin vaihtoehto moottorin esilämmitykseen. Jos lähdet matkaan esilämmitetyllä autolla,polttoaineen kulutus ja haitalliset päästöt vähenevät huomattavasti ensimmäisten 4-5 kilometrin aikana.

Letkulämmitin

Letkulämmitin sijaitsee jäähdytinneste letkussa, joka on yhteydessä sylinterilohkoon. Letkuun sijoitetun lämmittimen asentamisessa tulee huomioida moottorin lämpötila-antureiden sijainti, ettei moottorin ohjausjärjestelmä saisi käynnistyksen yhteydessä virheellisiä arvoja muuta moottoria kuumemmasta nesteletkusta.

Lohkolämmitin

Lohkolämmitin on vastuselementti, joka sijaitsee moottorin sylinterilohkon nestetilassa ja lämmittää moottorin jäähdytinnestettä. Jäähdytinnesteen lämpiäminen saa aikaan hitaan nestekierron lohkossa. Lohkolämmitinvastuksen lanka toimii myös sulakkeena, eli lämmitinelementin ylikuumetessa lanka sulaa ja katkaisee virtapiirin. Vastuksen palamisen saattaa aiheuttaa esimerkiksi likainen tai liian vähäinen jäähdytinneste

Säteilylämmitin

Säteilylämmitin on ulkoinen lämmitinelementti, josta lämpöenergia siirtyy moottoriin johtumalla. Säteilylämmitin voi olla asennettuna sylinterilohkon tai öljypohjan kylkeen, jossa se lämmittää moottorin nesteitä. Suomen ankariin oloihin monien automallien vakiona asennettava säteilylämmitin on kuitenkin usein riittämätön. Syynä säteilylämmittimen käyttöön uusissa autoissa on moottorinohjausjärjestelmään kuuluvien lämpöanturien ilmaantuminen osiksi jäähdytysjärjestelmää. Valmistaja ei salli jäähdytysjärjestelmän muuttamista jälkiasennuksilla, joten maahantuoja ei voi asentaa parempaa lämmitintä.

YLEISHINNASTO ALLA:

Moottorilämmittimen asennus alkaen 100€ + Ulkopistoke 75€ + moottorinlämmitin alkaen 120€

 

Defa Multicharger 1205A akkulaturi asennettuna alkaen 285€ (ulkopistoke sarja +75€)

Sisähaaran ja sisäpistokkeen asennus 150€ + Sisäkytkentäsarja 95€ yhteensä alkaen 245€ (autoihin, joissa on jo moottorinlämmitin valmiiksi asennettu)

 

Moottorilämmittimen sekä sisähaaran asennus 190€ + ulkopistoke 75€ + Sisäkytkentäsarja 95€ YHTEENSÄ Alk. 360€ Defa moottorinlämmitin lisätään asennus hintaan hinnaston mukaisesti. (alkaen 120€)

 

Jossain tapauksissa joudutaan käyttämään DA460803 jatkojohtoa. Tämän hinta on 45€

Image by Brock Wegner
bottom of page